Detale
Filtry do kawy Melitta Gourmet®

Filtry do kawy Melitta Gourmet®

Twój filtr do kawy to jeszcze bardziej zróżnicowany aromat!

Odkryj nowe doświadczenie smakowe z filtrami do kawy Melitta Gourmet®. Nowoczesna technologia Aromapor®PLUS umożliwia lepszy przepływ drobnych cząsteczek olejków kawowych zawierających ponad 800 smaków kawy, zwiększając różnorodność aromatów.

  • doskonałe uwalnianie się smaku
  • czystość, wytrzymałość na rozerwanie i wysokiej jakości zdolności fitracyjne
  • wyjątkowo mocnym podwójnym szwem
  • w naturalnym kolorze brązowym i białym
  • rozmiar 1x4®
  • 80 sztuk w paczce
Aromapor®PLUS
Aromapor®PLUS
Aromapor®PLUS Innowacyjna technologia Aromapor®PLUS umożliwia lepszy przepływ drobnych cząsteczek olejków kawowych zawierających ponad 800 smaków kawy, dając jeszcze bardziej zróżnicowany aromat i wyjątkowy smak!
Strefy aromatyczne
Strefy aromatyczne
Strefy aromatyczne Rozwinięta filtracja wielowarstwowa jest teraz podzielona na 3 strefy aromatyczne, z których każda posiada różną liczbę perforacji.
3. Zrównoważenie: Górna warstwa zapobiega powstawaniu goryczy i gwarantuje zrównoważony aromat.
2. Rafinowanie: Środkowa warstwa wspiera równomierne i stałe parzenie oraz poprawia aromat kawy.
1. Uwalnianie: Dolna warstwa, tzw. "warstwa wstępna" uwalnia pierwsze aromaty do Twojej kawy
Certyfikacja FCS dla filtrów papierowych pochodzących z wiarygodnych źródeł
Certyfikacja FCS
Certyfikacja FCSJako firma posiadająca certyfikat FSC®, produkujemy filtry do kawy Melitta® zgodnie z przepisami FSC®. FSC® (Forest Stewardship Council®) to niezależna, nieprzynosząca zysków organizacja pozarządowa mająca na celu poprawę sytuacji w ogólnoświatowych zasobach drzewostanu. Produkty z symbolem FSC® dają gwarancję, że drzewostan jest wykorzystywany zgodnie ze społecznymi, ekonomicznymi i ekologicznymi potrzebami obecnego i przyszłych pokoleń.

Dzięki certyfikacji FSC® filtrów kawy Melitta® przyczyniamy się do wzorowego zarządzania drzewostanem.

Przyjemność zawarta w kawie
Przyjemność zawarta w kawie
Przyjemność zawarta w kawiejest tym, czym kierujemy się odkąd Melitta Bentz wynalazła filtr do kawy w 1908 roku, tworząc podwaliny dla współczesnej kultury kawy. Do dziś hasło "Przyjemność zawarta w kawie" pozostaje naszym najważniejszym bodźcem przyczyniającym się do najlepszej jakości i wyjątkowego zadowolenia z naszej kawy dzięki naszej specjalistycznej wiedzy, nowościom i świadomości.
MISSION eco & care
MISSION eco & care
MISSION eco & care

Opracowaliśmy etykietę, która pomaga konsumentom w wyborze urządzenia, które gwarantuje świadome korzystanie. Etykieta wykorzystuje stworzony przez nas system wartości.

Czytaj więcej…