Zalety ekspresu do kawy z filtrem Melitta® epour®
Ekspres do kawy z filtrem Melitta® epour® oferuje najlepszy smak kawy i wygodę użytkowania.
Wystarczy jeden obrót, aby otworzyć nowe perspektywy.
Niech Twoja kawa zakwitnie.
Niezależnie od tego, czy jest to duża, czy mała filiżanka. Zawsze wypełniony przyjemnością.
Optymalna temperatura i czas parzenia.
Najlepszy smak kawy
Obracający się o 360° odpływ wody o zmiennym kierunku zapewnia precyzyjne i równomierne rozprowadzanie gorącej wody. Dzięki temu kawa jest optymalnie zwilżana wodą – inspirowana ostrożnymi ruchami okrężnymi, których używasz do ręcznego parzenia kawy filtrowanej.
Dzięki funkcji wstępnego parzenia kawa jest zwilżana gorącą wodą przed faktycznym rozpoczęciem parzenia, a następnie ma krótki czas na rozprężenie. Dzięki temu kawa powoli kwitnie, a delikatne aromaty kawy w pełni się rozwijają.
Ponieważ oprócz jakości liczy się ilość, epour® Melitta® automatycznie przełącza się między czterema różnymi profilami parzenia, aby optymalnie wydobyć kawę w zależności od przygotowywanej ilości. W ten sposób zawsze cieszysz się intensywnym smakiem kawy filtrowanej, bez względu na to, czy chcesz przygotować tylko niewielką ilość dla siebie, czy kilka filiżanek dla przyjaciół i rodziny.
Długo wyczekiwany, ale tylko krótki kontakt. Niepowtarzalny smak kawy filtrowanej uzyskuje się, gdy gorąca woda uderza w zmieloną kawę, a czas kontaktu jest stosunkowo krótki. Grzałka o dużej mocy w piecu Melitta® gwarantuje® idealną, niezmiennie wysoką temperaturę parzenia od 92 do 96°C, a innowacyjna dystrybucja wody zapewnia optymalny czas parzenia od czterech do sześciu minut.
Technologia parzenia epour® Melitta® została wyróżniona pieczęcią Europejskiego Centrum Parzenia Kawy (ECBC) w Oslo. Znak ten przyznawany jest wyłącznie ekspresom przelewowym, które spełniają najwyższe standardy jakości przygotowania kawy. Znakomita jakość kawy pod ręką i plomba – dlatego udzielamy przedłużonej trzyletniej gwarancji producenta na epour® Melitta®.
Wygodne użytkowanie
Dla maksymalnej wygody przezroczysty zbiornik na wodę można odłączyć i napełnić bezpośrednio pod kranem. Dwustronna waga kubkowa ułatwia odmierzanie wymaganej ilości wody – idealna zarówno dla użytkowników praworęcznych, jak i leworęcznych.
Dzięki zintegrowanemu ogranicznikowi kapania na uchwycie filtra możesz nawet nalać sobie filiżankę kawy przed zakończeniem procesu parzenia – bez obaw o kapanie po wyjęciu dzbanka.
Kawa filtrowana najlepiej smakuje świeżo zaparzona. Jeśli nie możesz od razu delektować się kawą, zintegrowana płyta podtrzymująca ciepło niezawodnie utrzyma ją w cieple do 40 minut. Epour® Melitta® wyłącza się wtedy automatycznie.
Epour® Melitta® jest łatwy w obsłudze dzięki nowoczesnemu panelowi dotykowemu. Funkcję wstępnego parzenia można aktywować lub dezaktywować za pomocą przycisku PRE-BREW. Ponadto masz możliwość ręcznego sterowania kierunkiem obrotów wylewki wody za pomocą przycisku CONTROL lub zaprogramowania własnego profilu parzenia w "Trybie Baristy".
Łatwe czyszczenie i inne zalety
Idealne połączenie funkcjonalności i wzornictwa. Tylko 17 cm szerokości – to wszystko, czego potrzebuje nasza wysokiej jakości technologia Melitta®. Ponadto, dzięki otwartemu, stylowemu wzornictwu, epoura® Melitta® sprawia, że przygotowywanie kawy jest doświadczeniem, które obejmuje wszystkie zmysły.
Dzięki zintegrowanemu ogranicznikowi kapania na uchwycie filtra możesz nawet nalać sobie filiżankę kawy przed zakończeniem procesu parzenia – bez obaw o kapanie po wyjęciu dzbanka.
Aby mieć pewność, że Twój ekspres do kawy działa idealnie, ma długą żywotność i zapewnia najlepszy smak kawy, musisz regularnie odkamieniać ekspres do kawy. Praktyczny wskaźnik osadzania się kamienia LED na piekarniku® Melitta® zapala się, gdy nadejdzie czas na odkamienianie ekspresu do kawy.
Wszystkie instrukcje obsługi można znaleźć na naszej stronie przeglądowej z instrukcjami obsługi.